Wakaf Novel
Anda sukakan novel saya? Kongsikan apa yang anda baca sambil beramal. Dengan RM50, anda boleh mewakafkan 2 naskah Pendeta Gua Khayalan dan 2 naskah 10 Juta Pulus kepada mana-mana perpustakaan sekolah ataupun rumah anak-anak yatim pilihan anda. Jika berminat, emailkan kepada saya di masdalifadzlie@gmail.com dengan tajuk 'Projek Wakaf Novel' bagi mendapatkan info lanjut.


Beli Novel
Anda juga boleh membuat pesanan bagi novel-novel di atas dengan menghantar email bertajuk 'Pesanan Novel' ke masdalifadzlie@gmail.com. Sila nyatakan judul novel dan jumlah pesanan. Harga senaskah adalah RM10 (tidak termasuk RM4 harga pos untuk setiap naskah). Setiap naskah yang dipesan akan disertakan tandatangan penulis.


Baca@LRT - 20 Feb 2010

Filed under: , , by: Masdalifadzlie M Saaid

Pada hari Sabtu, 20hb Februari 2010 nanti akan diadakan Kempen Baca@LRT kali kedua dengan tema sastera. Kempen ini mengajak orang ramai membudayakan buku di dalam LRT. Seperti kempen yang pertama pada Januari lalu, aktiviti dimulakan di stesen LRT Terminal Putra, Gombak pada kira-kira jam 10 pagi. Dari terminal tersebut, peserta akan menaiki LRT ke stesen Kelana Jaya, dan kemudiannya kembali semula ke stesen Terminal Putra.

Sepanjang perjalanan, peserta akan membaca buku yang dibawa. Untuk kempen kali kedua ini, pembaca digalakkan membaca buku berunsur sastera. Jika tiada buku sastera, peserta masih boleh membawa buku yang disukai. Maklumat lanjut boleh didapati di laman Facebook rasmi Baca@LRT.


Insya'Allah aku akan turut serta meramaikan lagi aktiviti ini. Aku akan membawa bersama 'Sang Pendeta', dan membacanya sepanjang perjalanan (penganjur beritahu boleh baca buku tulisan sendiri!).

Kemungkinan besar aku akan membawa beberapa stok 'Sang Pendeta' bagi sesiapa yang ingin membeli, dan bagi yang sudah memiliki 'Sang Pendeta', boleh mendapatkan tandatangan secara percuma pada hari tersebut.

Marilah sama-sama kita membudayakan buku di dalam LRT pada 20 Februari nanti!

www.tips-fb.com