Wakaf Novel
Anda sukakan novel saya? Kongsikan apa yang anda baca sambil beramal. Dengan RM50, anda boleh mewakafkan 2 naskah Pendeta Gua Khayalan dan 2 naskah 10 Juta Pulus kepada mana-mana perpustakaan sekolah ataupun rumah anak-anak yatim pilihan anda. Jika berminat, emailkan kepada saya di masdalifadzlie@gmail.com dengan tajuk 'Projek Wakaf Novel' bagi mendapatkan info lanjut.


Beli Novel
Anda juga boleh membuat pesanan bagi novel-novel di atas dengan menghantar email bertajuk 'Pesanan Novel' ke masdalifadzlie@gmail.com. Sila nyatakan judul novel dan jumlah pesanan. Harga senaskah adalah RM10 (tidak termasuk RM4 harga pos untuk setiap naskah). Setiap naskah yang dipesan akan disertakan tandatangan penulis.


Godaan $epuluh Juta Pulu$

Filed under: by: Masdalifadzlie M Saaid

Petikan awal Bab 7.

************************


“PUTAR Alam Berhad?”

Portfolio di tangannya dibaca buat kali kedua. Dia tidak melihat sebarang keretakan pada syarikat itu yang boleh disangsikan, sebagai penyebab kemuflisan Konsortium Cekik Darah. Tambahan pula, pemilik syarikat tersebut adalah seorang dermawan berhati mulia.

Katerina cuba mencari maklumat tambahan dengan menggunakan internet. Namun seperti tadi, dia tidak bertemu dengan apa yang dicari. Hatinya bungkam. Dia mula bosan dengan tugasan tersebut.

Daripada mencari maklumat mengenai Putar Alam Berhad, dia mula menyimpang sari tugasan yang dipikul. Di dalam kotak carian, dia memasukkan nama kekasihnya sebagai kata kunci carian, ‘Vincent’. Sudah banyak kali dia mencari dengan menggunakan enjin carian di internet, tetapi seringkali hampa. Kali ini dia berharap lagi.

Satu jujukan keputusan carian menjelma di depan mata. Dia memilih salah satu daripadanya, dan dia membaca maklumat yang dipaparkan.

Vincent Chung atau nama komersilnya, Vince kini dikatakan sudah mempunyai kekasih baru. Juara Pusat Latihan Fantasi musim pertama ini dikatakan sedang hangat bercinta dengan seorang pelakon wanita tersohor tanahair, Lis Surihan. Namun itu semua hanya babak-babak dalam filem terbaru lakonan mereka, Aku Tak Marah.

Ah, lain yang dicari, lain pula yang ketemu!

************************


Salam Maulidur Rasul 1431H

www.tips-fb.com