Wakaf Novel
Anda sukakan novel saya? Kongsikan apa yang anda baca sambil beramal. Dengan RM50, anda boleh mewakafkan 2 naskah Pendeta Gua Khayalan dan 2 naskah 10 Juta Pulus kepada mana-mana perpustakaan sekolah ataupun rumah anak-anak yatim pilihan anda. Jika berminat, emailkan kepada saya di masdalifadzlie@gmail.com dengan tajuk 'Projek Wakaf Novel' bagi mendapatkan info lanjut.


Beli Novel
Anda juga boleh membuat pesanan bagi novel-novel di atas dengan menghantar email bertajuk 'Pesanan Novel' ke masdalifadzlie@gmail.com. Sila nyatakan judul novel dan jumlah pesanan. Harga senaskah adalah RM10 (tidak termasuk RM4 harga pos untuk setiap naskah). Setiap naskah yang dipesan akan disertakan tandatangan penulis.


Sayembara Menulis Novel Humor

Filed under: by: Masdalifadzlie M SaaidHADIAH
Hadiah Pertama: RM 5,000.00
Hadiah Kedua: RM 2,500.00
Hadiah Ketiga: RM 1,500.00
2 Hadiah Saguhati : RM 500.00 setiap satu.

SYARAT PENYERTAAN SAYEMBARA

1. Pertandingan dibuka kepada warganegara Malaysia sama ada bermastautin di Malaysia atau tidak kecuali staf PTS Publications & Distributor Sdn. Bhd. dan anak-anak syarikatnya.
2. Tema sayembara ini adalah bebas namun hendaklah tidak menyentuh unsur-unsur politik yang keterlaluan, dan unsur-unsur moral yang kurang sesuai dengan budaya masyarakat majmuk Malaysia amnya.
3. Karya juga hendaklah menerapkan nilai-nilai murni dan pengajaran yang berkesan kepada pembaca.
4. Panjang manuskrip bagi novel humor mestilah tidak kurang daripada 40,000 patah perkataan.
5. Manuskrip yang dihantar mestilah ditaip di atas kertas A4 sebelah muka dengan jarak langkau dua baris dan berjilid kemas.
6. Peserta boleh menghantar lebih daripada satu manuskrip namun setiap peserta hanya layak menerima satu hadiah sahaja.
7. Judul karya hendaklah ditaip pada kulit naskhah.
8. Nama dan alamat peserta TIDAK BOLEH tertera pada manuskrip yang dikirim.
9. Karya mestilah asli, bukan saduran, adaptasi, penyesuaian atau apa-apa sahaja yang membawa pengertian karya itu bukan karya asli serta belum pernah tersiar/diterbitkan oleh mana-mana pihak.
10. PTS berhak menerbitkan manuskrip yang memenangi sayembara ini. Namun, bagi karya yang tidak memenangi hadiah layak dipertimbangkan untuk diterbitkan sekiranya bersesuaian.
11. PTS akan melantik mana-mana panel hakim yang difikirkan layak menghakimi sayembara ini. Keputusan panel hakim adalah muktamad.
12. Penyertaan yang lengkap hendaklah sampai kepada urus setia sebelum atau pada tarikh tutup penyertaan, iaitu pada 30 September 2010 dan dihantar kepada alamat yang berikut:

Urus Setia,
Sayembara Menulis Novel Humor PTS,
PTS Fortuna Sdn. Bhd.
12 & 12A, Jalan DBP,
Dolomite Business Park,
68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Telefon: 03-6188 0316
Faks: 03-6189 1316
ataupun e-mel: ptsfortuna@pts.com.my / syafiq@pts.com.my

www.tips-fb.com