Wakaf Novel
Anda sukakan novel saya? Kongsikan apa yang anda baca sambil beramal. Dengan RM50, anda boleh mewakafkan 2 naskah Pendeta Gua Khayalan dan 2 naskah 10 Juta Pulus kepada mana-mana perpustakaan sekolah ataupun rumah anak-anak yatim pilihan anda. Jika berminat, emailkan kepada saya di masdalifadzlie@gmail.com dengan tajuk 'Projek Wakaf Novel' bagi mendapatkan info lanjut.


Beli Novel
Anda juga boleh membuat pesanan bagi novel-novel di atas dengan menghantar email bertajuk 'Pesanan Novel' ke masdalifadzlie@gmail.com. Sila nyatakan judul novel dan jumlah pesanan. Harga senaskah adalah RM10 (tidak termasuk RM4 harga pos untuk setiap naskah). Setiap naskah yang dipesan akan disertakan tandatangan penulis.


Hujung Minggu di SMK Sri Hartamas

Filed under: by: Masdalifadzlie M Saaid


Pada hari Sabtu, 8hb Mei yang lalu, aku dan tunang membuka gerai buku-buku PTS di SMK Sri Hartamas sempena Hari Karnival PIBG sekolah tersebut. Kali ini, misi kami adalah menampal kerugian jualan pada minggu sebelumnya.

Kali ini juga, kami datang dengan strategi yang lebih tersusun. Memandangkan kami menjual buku di sekolah, maka kami memperbanyakkan buku-buku khusus untuk remaja, dan jumlah bagi setiap judul juga kami kurangkan. Berbanding 40 judul buku di Bangsar, di sini kami mempamerkan hampir 80 judul buku. Jadi pilihan pembaca lebih banyak.

Sebetulnya, bagi setiap buku yang terjual kami boleh mendapat untung 35 peratus. Namun kerana pihak PIBG sekolah mengambil untung 30 peratus daripada hasil jualan (tapak gerai tidak perlu dibayar), maka kami hanya untung 5 peratus bagi setiap buku yang dijual. Awal-awal lagi kami menanamkan azam agar kerugian minggu lalu dapat ditampung semula, dan tidak memikirkan untung yang besar. Apa yang penting, kami menimba pengalaman yang berharga.

Alhamdulillah setelah dikira-kira, kami berjaya memadamkan kerugian minggu lalu, malah mengaut keuntungan yang pertama walaupun tidak seberapa. Ianya suatu yang menggembirakan dan menjadi azimat untuk kami meneruskan perniagaan kecil-kecilan pada masa akan datang. Insya'Allah.

www.tips-fb.com