Wakaf Novel
Anda sukakan novel saya? Kongsikan apa yang anda baca sambil beramal. Dengan RM50, anda boleh mewakafkan 2 naskah Pendeta Gua Khayalan dan 2 naskah 10 Juta Pulus kepada mana-mana perpustakaan sekolah ataupun rumah anak-anak yatim pilihan anda. Jika berminat, emailkan kepada saya di masdalifadzlie@gmail.com dengan tajuk 'Projek Wakaf Novel' bagi mendapatkan info lanjut.


Beli Novel
Anda juga boleh membuat pesanan bagi novel-novel di atas dengan menghantar email bertajuk 'Pesanan Novel' ke masdalifadzlie@gmail.com. Sila nyatakan judul novel dan jumlah pesanan. Harga senaskah adalah RM10 (tidak termasuk RM4 harga pos untuk setiap naskah). Setiap naskah yang dipesan akan disertakan tandatangan penulis.


Ulasan Buku: 10 Juta Pulu$

Filed under: , by: Masdalifadzlie M Saaid


Ulasan ringkas daripada penulis novel sains fiksyen Virus L - Suri Mawarne di blognya.

****************

10 Juta Pulu$ karya Masdalifadzlie ini mengisahkan dua sahabat iaitu Idriz dan Zohok yang mengalami masalah apabila syarikat tempat mereka bekerja diisytiharkan sebagai muflis. Keadaan menjadi lebih rumit apabila Zohok yang mempunyai obsesi dengan pembinaan robot, telah menghabiskan kesemua wang simpanan Idriz untuk membeli komponen yang dibelikan. Tambah menyesakkan, apabila mereka mendapat arahan daripada kerajaan untuk menyumbang wang sebanyak 10 juta pulus (mata wang mereka) untuk dana peperangan.

Tanpa menyedari bahawa diri mereka telah ditipu, mereka berusaha untuk mencari wang 10 juta pulus dengan bantuan Pangeran Vincent, vampira yang hanya menikmati flussig die tomate. Pertemuan dengan Katerina serta bantuan daripada Oki-doki yang suka menggodam, akhirnya merungkai semua cerita.

10 Juta Pulu$ ditulis dengan santai. Bahasanya mudah serta perjalanan ceritanya ringkas, tetapi menghiburkan. Ia adlaah bacaan yang sesuai untuk menenangkan fikiran.

www.tips-fb.com